0

TACO (AND PIZZA) TUESDAY

Hej bästa ni! ❤️ Hoppas tisdagen har bjudit på mycket sol och roligheter - det har min verkligen gjort ☀️

Förmiddagen spenderades hemma med en kopp kaffe och lite projektskrivande. Det har varit fullt upp den senaste veckan och jag börjar definitivt känna av stressen inför tentorna... Men så är det att vara student. Det är bara att göra det bästa av situationen!

När det närmade sig lunch mötte jag upp min pojkvän på stan och lyxade till det - med PIZZA! 🍕 Inte vilken pizza som helst heller, utan vedungspizza på VED som ligger vid Mårtenstorget i Lund. Starkt tips om ni gillar sådär perfekt frasiga bottnar och himmelska toppings.

Jag körde på det gamla vanliga; en stor vegetarisk pizza utan ost och med extra tomatsås. Sjukt gott 😍 Om ni liksom jag äter veganskt (eller kanske bara är sugen på att prova) så kan jag verkligen rekommendera pizza utan ost. Det finns självklart supergoda veganska alternativ, men om ni är ute på restaurang så kan det vara ett tips att helt enkelt be om extra tomatsås. Det blir inte torrt och konstigt och jag saknar faktiskt inte osten över huvud taget (och tro mig - jag är en riktig ostälskare i vanliga fall).

I övrigt så måste vi bara uppmärksamma de där kanterna. Har nog aldrig varit med om något mer mjukt och frasigt. Kommer nog att drömma om dem inatt.

Efter en härlig lunch i minst sagt stekande sol, begav vi oss upp mot campus. Av ren slump valde vi att gå igenom Botaniska trädgården ("Botan") och bestämde oss för att slå oss ner vid ett bord. Det är något extra härligt med att sitta ute och plugga under sommarhalvåret.

En liten gräsandsfamilj sprang runt benen på besökarna och tog en liten runda under vårt bort. Kan tänka mig att det är lätt att tigga till sig en och annan godbit när en är en liten, fluffig andbebis.

Kvällsmat! Yes! När vi väl lämnat parken efter ett par timmars räknande och projektskrivande drog vi oss tillbaka och började tänka på kvällsmat. Och som alltid kom en av favoriterna upp på kartan: TACOS. Snabbt, enkelt, lätt att variera och orimligt gott. Så det var bara att bege sig till mataffären.

Alltså ser ni så gott? Kan vara den godaste vi gjort. Och vi gör VERKLIGEN god tacos i vanliga fall. Måste ju skryta lite, faktiskt.

Vad gömmer sig i dessa små mästerverk då? Jo, det ska jag berätta:

  • Sojafärs med massor av tacokrydda och (lagom mycket) koriander
  • Tacosås av det starkare slaget. Riktigt chunky ska den va'!
  • Oatly iMat fraiche för att göra den lite kräääämig
  • Vegansk riven ost! Viktigt viktigt! Vi kör på Astrid & Apornas Jeezly till det mesta - både min och Davids favorit och vi har den på ALLT. Ni vet, jag gillar ju ost 💛
  • En redig grönsaksmix av hackad tomat, paprika, gurka, gröna oliver och ramslök
  • Picklad rödlök by yours truely! Eller snarare David om jag ska vara ärligt. Vi svängde ihop den innan maten och oj vad gott och oj vad enkelt! Tog kanske 20 minuter totalt och var betyyyydligt billigare än om vi hade köpt egen.

    Hur picklade vi rödlöken då? Vi kokte upp en lag (1 dl socker, 1/2 dl ättika och 1 dl vatten), skar 2 rödlökar tunt i halvcirklar, blandade ihop det hela och lät stå och svalna i typ 15-20 minuter. Den kommer garanterat att bli ännu godare efter att ha fått stått och gottat sig i 24 timmar, men gick absolut att äta som den var redan idag!

Minst sagt en lyckad middag. Åt nog 3 stycken av de där tacobergen. Kan aldrig bli för mycket taco! ❤️​

Så där har ni min tisdag! Mycket mat, mycket projekt. Lite så livet kan se ut ibland.

Ha det fint så hörs vi snart igen! ❤️

//M

Liknande inlägg

Kommentera här: