SNABB SVAMPPASTA
Mycket av den mat jag lagar går att dela in i två kategorier; mat jag planerar redan innan jag är i affären, och mat jag slänger ihop av det jag har hemma. Denna supergoda och snabblagade svamppasta tillhör den senare.

SNABB SVAMPPASTA, 4 portioner
- 1 stor rödlök, tunnskivad
- 4 klyftor vitlök, finhackade/pressade (mest för att jag älskar vitlök)
- 150 gram champinjoner, rensade och delade i mindre bitar
- Saft av en citron
- 1 buljongtärning
- 1/2 paket frusen persilja
- Salt & peppar
- Några rejäla nävar grönkål riven i mindre bitar (alt. spenat, svartkål, mangold)
- 4 dl vegetabilisk matlagningsgrädde (jag använde den från Oatly)
- 250 gram pasta, okokt
Börja med att steka upp lök, champinjoner, citronsaft och kryddor. Under tiden är det perfekt att börja koka pastan!
Tillsätt buljongen när svampen börjat vätska sig och löken blivit mjuk. Låt puttra tills dess att svampen krympt till halva storleken och har fått en svagt gyllene färg.
Tillsätt grönkålen och matlagningsgrädden. Låt allt koka ihop under omrörning tills såsen tjocknat något, det bör ta ca 5 minuter på medelhög värme. Rör ner pastan när den är 2 minuter från att bli färdig och låt den koka klart i såsen. Färdigt!

Jag provade den här linspastan nu senast! Tyckte den var helt okej, kanske lite torrare än vad jag brukar föredra men med ordentligt med sås så fungerar den fint.