0

SNABB GRÖNKÅLSPASTA

Glutenfri, vegansk och sojafri! Helt enkelt mat som är god och snäll mot de flestas magar. Jag känner ofta att vanlig pasta inte kommer överens med min kropp särskilt bra, så jag äter det ganska sällan. Men rårispasta! Kanske min godaste grej just nu. Denna kan jag äta varje dag om jag vill utan att få ont i magen. Så det är absolut ett tips till er som letar efter alternativ till pasta som smakar ungefär som vanlig utan att innehålla vetemjöl.

Här hittar ni min favoritpasta. Men även denna på röda linser är toppen och innehåller mycket protein.

Snabb grönkålspasta

  • 3 scharlottenlökar, strimlade
  • ca 150 gram grönkål i mindre bitar, hastigt masserad i olivolja
  • 3-4 dl vegansk creme fraise (jag använde Oatly iMat Fraiche)
  • Citronsaft
  • Salt & peppar
  • Olja att steka i
  • 1 minut från färdigkokt pasta, ca 3 portioner

Strek upp löken i lite olja. Under tiden kan du koka pastan vid sidan om. Jag valde en pasta gjord på råris, men självklart kan du ta vilken du vill. Jag föredrar fusilli till krämig pasta.

När löken blivit mjuk och något transparent lägger du i grönkålen. Stek på hög värme tills kålen blivit mjukare och krympt ihop till ungefär halva volymen. Tillsätt därefter pressad citron och kryddor efter smak och creme fraise. Rör om ordentligt och låt puttra på lägre värme i några minuter. När pastan är 1 minut ifrån att vara färdig häller du av vattnet och rör ner pastan i såsen. Låt maten gotta till sig lite innan servering. Klart!

Jag pimpade min med lite extra salt, skivade soltorkade tomater, pinjenötter och oliver. Mums!

Liknande inlägg

Kommentera här: