PIZZA - SNABB, GOD&VEGANSK
Pizza har alltid varit en av mina favoriträtter. Allt från tunnskivad potatis, soltorkade tomater, och kronärtskicka till tångkaviar, avokado och citron fungerar på en härligt fluffig botten. Det är bara fantasin som sätter gränser!

I detta inlägg delar jag med mig av två snabba, goda och helt veganska varianter på pizza som båda tar under 20 minuter från kylskåp till tallrik.
Till båda dessa har jag använt ett pizzakit från Pop!Bakery. Läs mer om det i mitt inlägg om Pop!Bakery på min instagram . Om du vill göra din egen tomatsås kan du enkelt göra en liknande bas med krossade tomater, tomatpuré, olivolja och basilika.
Instagraminlägget är i samarbete med Pop!Bakery. Detta blogginlägg är däremot inte sponsrat. Alla åsikter är mina egna.

SNABB RESTPIZZA
Detta är förmodligen den enklaste typen av pizza som går att göra, så detta är inte särskilt revolutionerande. Men! Det är gott, miljösmart och snällt mot plånboken Jag brukar lägga på lite av allt som finns hemma. Några saker som fungerar oväntat bra är sådant som sojafärssås, förkokt potatis, och tunnskivad rödkål. Vågra prova dig fram! Har du vatten från oliver på burk så fungerar det superbra som smaksättare i tomatsåsen!.
- Pizzadeg
- Ca 2 dl tomatsås
- En rödlök, skivad
- Tabasco efter smak
- Salt & peppar
- Färsk spenat, svartkål, grönkål eller vad du nu har hemma
- 2 dl skivade champinjoner eller annan svamp (prova att marinera i soja och chili!)
- 2 dl riven vegansk ost (jag använde Vegan Classic från Nature et Moi, finns på Ica)
Förvärm ugnen till 200°C. Blanda ihop tomatsåsen med rödlök, tabasco, salt och peppar. Kavla ut pizzadegen så att den fyller ut plåten. Den bör vara ca 1,5 cm tjock. Bred ut såsen och toppa med gröna blad, champinjoner och rejält med ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

PIZZASNÄCKOR
Hade vi tur i grundskolan så serverades pizzabullar till soppan på torsdagar. I sann nostalgisk anda har jag gjort min egen variant på pizzabullar, här i form av en "bullkaka" eller vad det nu kan tänkas heta. Gott är det iallafall!
- Pizzadeg
- Ca 1 dl tomatsås
- 1/2 finhackad rödlök
- 1/2 finhackad chili
- Salt & peppar
- 2 dl riven vegansk ost
Förvärm ugnen till 200°C. Blanda ihop tomatsåsen med rödlök, chili, salt och peppar. Kavla ut pizzadegen så att den är ca 1,5 cm tjock. och rektangulär. Bred ut såsen i ett jämnt laget och toppa med ungefär 2/3 av osten. Rulla ihop pizzan från långsida till långsida. Skiva rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Placera bullarna tätt intill varandra i en hög form och strössla på mer ost. Peta ner lite mellan bullarna, helt enkelt för att more is better när det kommer till ost på pizza. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills pizzan har fått en fint gyllene yta.